مدارپیمای کسینی ناسا از اجسام اسرار آمیزی تصویر برداری کرده که درحال عبور و پیوستن به حلقه بیرونی زحل، رد درخشان و زیبایی از خود به جای می‌گذارند.

به گزارش خبرگزاری مهر، اشیاء اسرار آمیزی که حلقه های اطراف زحل را تشکیل داده 6 کیلومتر در ساعت حرکت می کنند اما رد آنها به 177 کیلومتر می رسد. این اشیاء گلوله های برفی هستند که توسط برخی از 60 قمر زحل چون پرومتئوس ایجاد می شوند.این گلوله های برفی درحال فرورفتن به داخل حلقه F زحل به عنوان بیرونی ترین حلقه اصلی زحل با شعاع 140هزار متری تصویر برداری شده اند.

از چپ به راست در ردیف بالایی، مسیرهای به جای مانده در این تصاویر، 28 و 154 کیلومتر طول دارند؛ در ردیف پایین، از چپ به راست این مسیرها 69 و 51 کیلومتر طول دارند

تغییر ناگهانی در حلقه پرچین و شکن F زحل در این مجموعه تصاویر به نمایش گذاشته شده است

کارل مورای از گروه تصویربرداری کسینی در دانشگاه کوئین مری لندن اظهار داشت: فکر می کنم که حلقه F، عجیب ترین حلقه زحل است و آخرین نتایج کسینی نشان می دهد که چگونه حلقه F حتی پویاتر از چیزی شده که ما فکر می کردیم.وی افزود: این نتایج نشان می دهد که منطقه حلقه F شبیه به یک مجموعه پرسروصدا اجسامی است که ابعاد آنها از 500 متر به اندازه قمرهایی چون پرومتئوس چند صد کیلومتری می رسد که این مجموعه تصاویر خارق العاده ای ایجاد کرده است.براساس گزارش دیلی میل، دانشمندان پیشتر می دانستند که اجسام نسبتا بزرگ چون پرومتئوس که 148 کیلومتر طول دارند می توانند شبکه ها، موجها و گلوله های برفی در حلقه F تشکیل دهد، اما دانشمندان نمی دانستند که برسر این گلوله های برفی پس از تشکیل چه خواهد آمد.بی تردید برخی توسط برخورد یا نیروهای جزر و مدی در مدار خود اطراف زحل متلاشی می شدند، اما اکنون دانشمندان مشاهده کرده اند که برخی از انواع کوچک آنها باقی می ماند و مدارهای مختلف آنها به این معنا است که این گلوله های برفی به حلقه F ملحق می شوند.به نظر می رسد که این اجسام کوچک با حلقه F در سرعت متوسطی چون 2 متر در ثانیه برخورد دارند. این برخورد موجب می شود که ذرات یخ درخشانی از آنها خارج از حلقه F به جای بماند و مسیر 40 تا 180 کیلومتری براقی خلق شود.تحقیقات این گروه به واسطه مشاهده یک مسیر کوچک براق در تصویری که در ژانویه 2009 گرفته بود شکل گرفت، آنها با استفاده از تصاویر کسینی توانستند به این مسئله پی ببرند که آیا این پدیده متداول است یا خیر.

حلقه های اطراف زحل در 74 هزار کیلومتر درفضا گسترده شده اند

لیندا اسپیلکر از دانشمندان پروژه کسینی مستقر در رانش جت ناسا در کالیفرنیا اظهار داشت: مطالعات کسینی جدا از این که زیبایی عجیب حلقه F  را به ما نشان می دهد، کمک می کند که فعالیتهایی را هنگام بیرون آمدن منظومه شمسی از گرد و خاکهای مشابه مشاهده کنیم. بی صبرانه در انتظار هستیم تا ببینیم کسینی در رابطه با حلقه های زحل چه چیزهای جدیدی را به ما نشان می دهد.





تاريخ : چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:, | | نویسنده : مقدم |